У Херсоні енергетики заживили одну з підстанцій, - Міненерго

У Херсоні енергетики заживили одну з підстанцій, - Міненерго

Станом на 5 липня у Херсоні після підтоплення енергетики заживили одну підстанцію. Про це повідомляє Міністерство енергетики у Telegram.

“Триває фіксація та ліквідація наслідків повені, яка виникла через підрив дамби. Енергетикам вдалося заживити одну із підстанцій Херсона для відновлення роботи обʼєкта критичної інфраструктури – міської каналізаційно-насосної станції. У місті залишаються відключеними 13 тис. споживачів, 100 трансформаторних підстанцій, дев'ять повітряних ліній електропередачі”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що переважна більшість відключених споживачів - у мікрорайоні міста "Острів". Роботи із заживлення просуваються повільно через обстріли міста та значне затоплення електроенергетичного обладнання.

Також триває ремонтна кампанія на об’єктах генерації - теплової, гідро- та атомної. Дефіциту немає. Електроенергії, яку виробляють українські електростанції, повністю достатньо для покриття потреб споживачів.

Рівень води у ставку-охолоджувачі Запорізької АЕС становить 16,56 м. Цього достатньо для забезпечення потреб станції.

Водночас триває ворожий терор прифронтових та прикордонних з рф областей. Через обстріли без світла залишилася частина споживачів у Харківській та Херсонській областях. На Херсонщині окупанти пошкодили складські будівлі на виробничо-технічній базі Оператора ГТС України.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, кількість поранених у Станіславі на Херсонщині, яке росіяни атакували 3 липня, збільшилась. В ОВА повідомили, що від ранку російське військо вже обстріляли селище Велетенське, влучили у подвір’я школи. Пошкоджень зазнала і котельня навчального закладу, і будинки поряд.

Головне