У Генштабі заявили, що загрози прориву окупантів на Харківському напрямку немає

У Генштабі заявили, що загрози прориву окупантів на Харківському напрямку немає

Сили оборони відбили загрозу прориву окупантів на Харківському напрямку. Нині захисники Харківщини перебувають у стійкі обороні. Про це йдеться у зведенні Генерального штабу Збройних сил України.

"На Харківському напрямку загроза прориву окупантів відбита, забезпечено стійку оборону. Скрізь, де загарбники продовжують атаки, вони зазнають значних втрат. Зокрема, ефективно взаємодіють українська артилерія та піхотні підрозділи", - йдеться у зведенні.

Водночас у Генштабі зазначили, що російські загарбники тричі намагалися штурмувати позиції українських військ на Харківському напрямку.

"Сили оборони відбили дві атаки в напрямку сіл Липці та Тернова. Разом з тим, ворог продовжує спроби просунутись вперед з району села Лук’янці - триває бій. Водночас, наші підрозділи продовжують заходи з посилення стійкості оборони", - вказано у зведенні.

Також повідомляється, що за останню добу росіяни втратили на Харківському напрямку 179 солдат, танк, бойову бронемашину, три артсистеми і шість автомобілів та одиниць спецтехніки.

"На Куп’янському напрямку від початку доби відбувалися шість бойових зіткнень. Одну атаку відбито. В районах Синьківки, Новоєгорівки, Греківки, Невського та Дружелюбівки бої продовжуються. Ситуація контрольована", - зазначили у Генеральному штабі. 

Водночас там запевнили, що українські захисники вживають усіх необхідних заходів для стримування наступу окупантів та стабілізації обстановки.

Як повідомляли "Ми-Україна", від початку повномасштабної агресії росія втратила в Україні майже 501,2 тис. військовослужбовців.

Головне