У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті: на Покровському та Торецькому напрямках зафіксовано 30 атак

У Генштабі розповіли про ситуацію на фронті: на Покровському та Торецькому напрямках зафіксовано 30 атак

За добу на фронті було зафіксовано 129 бойових зіткнень. Російські окупанти атакували позиції Сил оборони двома ракетами та завдали 74 авіаудари, зокрема скинули 101 КАБ.

Також, за даними Генерального штабу, росіяни здійснили 4 883 обстріли українських захисників, з них 129 - із реактивних систем залпового вогню.

Сили оборони, зі свого боку, завдали 15 ударів по районах зосередження особового складу російських загарбників та уразили артилерійську систему, радіолокаційну станцію та два засоби ППО.

Ситуація на напрямках

На Харківському напрямку ворог продовжував наступальні (штурмові) дії, зафіксовано дев’ять боєзіткнень. Бої точилися в районах населених пунктів Глибоке, Тихе та Вовчанськ Харківської області.

На Куп’янському напрямку за добу зафіксовано три бойових зіткнення. Сили оборони відбивали атаки ворога в районі Синьківки Харківської області.

На Лиманському напрямку українські захисники відбили 14 атак противника в районах Новосергіївки Харківської області,  Макіївки, Невського Луганської області; Тернів Донецької області.

На Сіверському напрямку ЗСУ відбито вісім атак біля населених пунктів Верхньокам’янське та Спірне.

На Краматорському напрямку Сили оборони зупинили шість спроб противника прорвати оборону у районах Іванівського та Андріївки Донецької області.

На Покровському напрямку українськими захисниками відбито 29 атак в районах населених пунктів Новоолександрівка, Веселе, Сергіївка, Яснобродівка, Воздвиженка, Тимофіївка, Новоселівка Перша та Калинове, де ворог намагався витіснити наші підрозділи із займаних рубежів.

На Курахівському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога біля Красногорівки, Георгіївки та Парасковіївки, де ворог 18 разів намагався прорвати оборону наших військ.

На Времівському напрямку противник здійснив сім безуспішних спроб прорвати оборону наших військ у напрямку населених пунктів Костянтинівка та Роздольне Донецької області.

На Оріхівському напрямку зафіксовано чотири боєзіткнення біля Малої Токмачки та Новоандріївки Запорізької області.

На Придніпровському напрямку ворог намагається атакувати наші позиції в острівній зоні. Протягом минулої доби здійснив три невдалі атаки на позиції Сил оборони.

На Волинському та Поліському напрямках без суттєвих змін. Ознак формування наступальних угруповань ворога не зафіксовано.

"На кордоні з Чернігівською та Сумською областями, противник зберігає військову присутність, проводить диверсійно-розвідувальну діяльність, здійснює обстріли населених пунктів з території рф, нарощує щільність мінно-вибухових загороджень вздовж державного кордону України", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляли "Ми-Україна", Сили оборони за 27 липня ліквідували щонайменше 1180 російських військових. Загалом з початку повномасштабної війни втрати рф становлять 574 690 солдатів.

Головне