У Генштабі офіційно підтвердили ураження аеродрому "Ліпецьк", про що раніше писали роспабліки

У Генштабі офіційно підтвердили ураження аеродрому

Генштаб ЗСУ підтвердив успішний удар українських військових по військовому аеродрому в Липецьку. Про це йдеться в повідомленні Генштабу.

"В ході атаки уражено склади з керованими авіаційними бомбами та ще низку інших об’єктів в районі летовища. Зафіксовано декілька джерел загоряння, здійнялася сильна пожежа та спостерігалася багаторазова детонація", – йдеться у повідомленні.

Знищено один радар противника ЗРК С-350. Також відомо, що на аеродромі "Ліпецьк" базуються літаки Су-34, Су-35 та МіГ-31 повітряно-космічних сил рф.

На складах зберігалось понад 700 керованих авіабомб. Після удару українських дронів відбувся потужний вибух, який спричинив ланцюгову детонацію та масштабну пожежу на значній частині аеродрому.

Нагадаємо, прем'єр-міністр німецької Саксонії Міхаель Кречмер закликає до скорочення військової допомоги Україні. Про це повідомляє Zeit.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські загарбники у пʼятницю, 9 серпня, чотири рази обстріляла населені пункти Харківської області, в результаті ворожої агресії поранення отримали мирні жителі. Про це повідомив очільник Харківської обласної державної адміністрації Олег Синєгубов.

Головне