У Газі під обстріл потрапив табір біженців: багато загиблих та поранених

У Газі під обстріл потрапив табір біженців: багато загиблих та поранених

На півдні Гази 21 червня під обстріл потрапив наметовий табір біженців, внаслідок чого загинули і отримали поранення десятки людей. Ізраїль заперечує свою причетність до цієї атаки.

Про це повідомляє Міжнародний комітет Червоного Хреста у X.

Відомо, що 21 червня великокаліберні снаряди впали за кілька метрів від офісу та житлових приміщень МКЧХ, пошкодивши будівлю офісу, навколо якого розташовано сотні переміщених цивільних, що проживають у наметах.

Червоний Хрест повідомив, що після обстрілу до найближчого польового госпіталю організації надійшли 22 загиблих і 45 постраждалих.

Тим часом речник армії Ізраїлю заявив, що немає жодних доказів, що наметове містечко було обстріляне ізраїльськими силами.

"Попереднє розслідування показало, що немає жодних ознак того, що ЦАХАЛ здійснив удар по гуманітарній зоні в Аль-Мавасі", - зазначив він і додав, що інцидент досі перебуває "на етапі аналізу та розслідування".

У той же час у МОЗ Гази, яке контролюється ХАМАС, звинуватило в обстрілі Ізраїль і повідомило про щонайменше 25 загиблих і 50 поранених.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Китай посилює тиск на Тайвань - погрожує смертною карою за "сепаратизм". Ці заходи з'явилися незабаром після інавгурації нового президента Тайваню Лай Цзін-те.

Головне