У Харкові Зеленська взяла участь у відкритті пам'ятника дітям, які загинули через війну

У Харкові Зеленська взяла участь у відкритті пам'ятника дітям, які загинули через війну

До Міжнародного дня безневинних дітей - жертв агресії у Харкові відкрили пам'ятник українським дітям, які загинули внаслідок агресії росії проти України.

Про це повідомила дружина Президента Олена Зеленська у своєму Telegram-каналі, яка взяла участь у відкритті пам'ятника.

"Хлопчик і дівчинка злітають над вибухом на крилах… Такий пам'ятник роботи скульптора Михайла Ятченка дітям, які загинули в результаті збройної агресії рф, відтепер стоїть у Харкові. Важко відкривати пам’ятники загиблим. Особливо якщо ці загиблі – діти. Адже діти мають жити. Як мали жити маленькі мешканці розбитих російськими ракетами будинків по всій країні. Повинні були жити всі пасажири автівок з написом "Діти", розстріляних окупантами", - заявила перша леді.

Олена Зеленська також зазначила, що на неділю, 4 червня, через російські злочини в Україні загинуло вже 485 дітей.

"Цей біль неможливо осягнути. У XXI столітті посеред Європи ми змушені говорити про захист наших дітей від фізичного знищення. Але світ має усвідомити, якщо не усвідомив досі: загроза нашим дітям – це загроза дітям взагалі. У дитинства немає кордонів", - додала вона.

Крім того, дружина Зеленського розповіла, що діти - це відповідальність батьків. Тож батьки мають зробити сьогодення для своїх дітей "найкращим, найбезпечнішим, сповненим любові – навіть посеред війни".

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, перша леді України Олена Зеленська взяла участь у міжнародному форумі Forbes 30/50, який проходив в Абу-Дабі. 

Головне