У Харкові перейменували парк Горького

У Харкові перейменували парк Горького

У Харкові міська влада прийняла рішення перейменувати вулиці пов'язані із радянським минулим. Про це в Telegram-каналі повідомив міський голова Ігор Терехов.

За його словами, у місті будуть вулиці імені загиблих героїв Георгія Тарасенка, Дмитра Коцюбайла, Олега Громадського, Владислави Черних, а замість парку Горького - Центральний парк культури і відпочинку.

"Відтепер вулиця Плеханівська носить імʼя лідера "Фрайкору" Георгія Тарасенка, вулиця Державінська – командира батальйону "Вовки Да Вінчі" Дмитра Коцюбайла, вулиця Броненосця "Потьомкіна" - легендарного комбата та нацгвардійця Олега Громадського, а безіменний сквер на Конторській, навпроти будинку №5, названий на честь бойового медика Владислави Черних". - зазначив Терехов.

Він додав, що імена українських героїв варті того, аби бути увічненим у памʼяті людей назавжди.

Нагадаємо, що Верховна Рада 3 травня ухвалила проєкт Закону України яким спрощується процедура знесення радянських та імперських пам’яток.

Як писав “Ми-Україна”  раніше,  у п’ятницю, 6 січня, в центрі Дніпра демонтували пам’ятник російському вченому Михайлу Ломоносову. 

Головне