У ГУР розповіли, які завдання виконують "вагнерівці" в Білорусі

У ГУР розповіли, які завдання виконують

До Білорусі прибуло понад 700 “вагнерівців”, частина яких буде виконувати роль інструкторів для мобілізованих росіян. Про це повідомив представник Головного управління розвідки Міноборони Андрій Юсов  у ефірі телемарафону.

За наявною інформацією частина з цих 500-700 "вагнерівців" справді буде інструкторами. Вони готуватимуть білоруську армію та навчатимуть  нові підрозділи мобілізованих росіян.

"А частина буде публічно і свідомо залучена, зокрема, в тому, щоб нервувати Польщу, інші країни-члени Альянсу і Європейського Союзу", – сказав представник ГУР.

Юсов заявив, що “вагнерівці” не становлять загрози для країн Європи оскільки до Білорусі вони заходять без зброї.

Нагадаємо, міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас заявив, що “вагнерівці”, які наразі перебувають у Білорусі, не мають на руках зброї.

 “Я б не назвав їх підрозділами, я б назвав їх групами, які без озброєнь, боєприпасів та тилового забезпечення перекидаються в Білорусь, кількість невелика. Це принципово не змінює ситуацію в регіоні, яка ускладнилася від початку агресії росії проти України”, – зазначив Анушаускас.

Як писав “Ми-Україна” раніше, розвідка підтвердила дані про наявність кількох сотень найманців ПВК “Вагнер” в Білорусі.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.