У Грузії триває протест через прибуття круїзного лайнера із росії: десятки затриманих

У Грузії триває протест через прибуття круїзного лайнера із росії: десятки затриманих

У Батумі в Грузії тривають протести через прибуття круїзного лайнера Astoria Grande із російськими туристами на борту. Скандальне судно більше не заходитиме до грузинського порту.

Про це повідомило видання “Ехо Кавказу”. Як зазначається, у компанії Miray Cruises, яка проводить круїзи на лайнері, заявили, що подальших рейсів не буде. Їх начебто планували здійснити лише два.

"Спочатку турецький оператор анонсував два круїзи із заходом у Батумі з відправленнями 22 липня і 29 липня. Після закінчення продажів круїзів із відправленнями 22 і 29 числа продажі на круїзи із заходом у Батумі закінчилися. Програму ми виконали в повному обсязі", – йдеться в повідомленні пресслужби компанії.

При цьому на акціях протесту в Батумі, які відбуваються проти прибуття лайнера з росіянами, зростає кількість затриманих.

Згідно з інформацією МВС Грузії, поліція затримала вже 23 особи за статтями 166 (дрібне хуліганство) і 173 (непокора та образа співробітника правоохоронних органів) Кодексу адміністративних правопорушень. Про це повідомляє "Грузия Online".

Крім того, серед затриманих, ймовірно, є громадянка України. Прессекретар МЗС Олег Ніколенко у коментарі "24 Каналу" повідомив, що наразі МЗС перевіряє інформацію про затримання українки.

Грузинські активісти закидали пляшками та яйцями автобус із російськими туристами, які зійшли на берег. Більшість росіян залишається на борту корабля.

Нагадаємо, у Батумі в Грузії на понеділок, 31 липня, анонсували протест через прибуття круїзного лайнера ASTORIA GRANDE із Сочі в росії. На борту, як пишуть ЗМІ, перебувають прихильники президента Володимира Путіна та особи, які підтримують війну в Україні.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, круїзний лайнер ASTORIA GRANDE, на борту якого знаходяться російські туристи, вже достроково покидав Грузію після протестів місцевого населення. Цього тижня лайнер відплив з порту Батумі на кілька днів раніше. Це сталося під свист протестувальників та гімн Грузії.

Головне