У Грузії анонсували нові протести: що вимагають мітингарі

У Грузії анонсували нові протести: що вимагають мітингарі

У Тбілісі сьогодні, 9 березня, збирають нові протести попри рішення правлячої партії "Грузинська мрія" та руху "Сила народу" відкликати з парламенту Грузії законопроєкт про "іноагентів", ухвалений у першому читанні.

Про це повідомляє Грузія Online.

За рішенням цивільних активістів, акція відбудеться сьогодні о 19:00 (17:00 за київським часом) на проспекті Руставелі.

Учасники акції вимагатимуть звільнення всіх затриманих мітингувальників останніх днів.

"Сьогодні обов’язково буде акція! Багато молодих людей, які не мають довіри до "Грузинської мрії" і вважають, що ми є гарантом того, що країна стане частиною Заходу. Ми – люди, які вимагають виконання двох пунктів. Нам потрібна ясність щодо того, як вони мають намір відкликати цей закон, тому що їхні заяви є розпливчастими. І друге, люди, які стояли поряд з нами, боролися з нами разом і затримані, поки ці люди не будуть вільні, "Грузинська мрія" не повинна думати, що справа легка», – заявив депутат Тбіліського сакребуло (представницький орган у міському уряді Тбілісі, - ред..) від "Гірчі – більше свободи" Цотне Коберідзе.

Нагадаємо, 8 березня під час протестів силовики почали застосовувати до мітингувальників силу, на вулицях лунали постріли.

Мітингувальників, які намагалися взяти в облогу будівлю парламенту, відтіснили. Також була спроба розігнати людей – силовики стіною пішли на людей, однак люди не здавалися та продовжували свій протест.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, СБУ відреагувала на провокації влади невизнаного Придністров’я.

Головне