У Греції продовжують вирувати масштабні лісові пожежі: рятувальники не можуть взяти їх під контроль

У Греції продовжують вирувати масштабні лісові пожежі: рятувальники не можуть взяти їх під контроль

У Греції рятувальники відразу з декількох країн продовжують боротися з масштабними лісовими пожежами, що охопили країну. До гасіння залучили літаки та гелікоптери, повідомляє The Guardians.

Наразі у Греції вирує три великі пожежі - неподалік Афін, острова Андрос та міста Александруполіса. Їх намагаються загасити 600 пожежників, однак поки взяти полум'я під контроль не виходить.

Пожежі в Греції є одними з найбільших у Європі. Вони вже знищили величезні лісові масиви та спалили будинки в околицях міста Александруполіс. 

Служба ЄС з управління надзвичайними ситуаціями повідомила, що лісова пожежа випалила 77 000 га землі та має понад 120 активних гарячих точок.

Протягом останнього тижня Греція страждала від щоденних спалахів десятків пожеж, оскільки шквальний вітер і спекотне, посушливе літо у поєднанні викликали вогонь і ускладнювали зусилля пожежників. У суботу, 26 серпня, пожежники ліквідували 122 пожежі, зокрема 75 пожеж, які спалахнули з вечора п'ятниці до вечора суботи.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Греції, де продовжують вирувати масштабні лісові пожежі, поліція арештувала 79 осіб за звинуваченнями у підпалах

Головне