ФСБ оголосила про невдалий замах на вбивство кримського “голови” Аксьонова 

ФСБ оголосила про невдалий замах на вбивство кримського “голови” Аксьонова 

У ФСБ росії заявили про те, що нібито запобігли спробі замаху на російського голову Криму Сергія Аксьонова.

Про це повідомляють російські ЗМІ з посиланням на спецслужбу.

Затримано громадянина росії 1988 року народження, “якого завербували співробітники СБУ і який пройшов на території України курс навчання розвідувально-підривної діяльності".

“У червні 2023 року агент іноземної спецслужби прибув на територію Республіки Крим та розпочав підготовку вчинення теракту, який він планував здійснити шляхом підриву легкового автомобіля глави республіки. Однак довести злочинний намір до кінця підривник не встиг, тому що при вилученні зі схованки вибухового пристрою він був затриманий”, – повідомили у ФСБ.

Чоловіка взяли під варту, звинувативши його у замаху на вчинення терористичного акту, а також незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення, пересилання або носіння вибухових речовин чи вибухових пристроїв.

Вранці, 3 травня, у ФСБ заявили, що кілька громадян України та рф готували замах на так зване російське керівництво півострова. За даними російських ЗМІ, були затримані Віктор Підвальний, Олександр Литвиненко, Сергій Кривошеїн, Костянтин Євмененко, Ігор Зорін та Сергій Войнаровський.

У ФСБ звинуватили, що групу створило Головне управління розвідки Міноборони України. У Криму та Севастополі з 2014 року щонайменше 16 громадян України були засуджені за звинуваченнями у “шпигунстві” та “диверсіях”. 

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, колишній очільник СБУ Кулініч постане у Криму перед судом за держзраду.

Головне