У ФРН пропонують ввести податок, доходи з якого йшли б на допомогу Україні

У ФРН пропонують ввести податок, доходи з якого йшли б на допомогу Україні

Німецькому уряду запропонували запровадити новий податок для фізосіб, доходи від якого можна було б скерувати на допомогу українській державі, яка вже майже два роки воює за своє існування. З відповідною ініціативою виступила голова Німецької ради економічних експертів Моніка Шніцер.

В інтерв’ю Rheinische Post вона визнала, що це рішення буде непопулярним, проте ситуація "вимагає особливих заходів". 

"Можливою відповіддю на цей виклик міг би стати податок солідарності з Україною. Це не популярно. Але, врешті-решт, ця війна також стосується нашої свободи. Краще діяти зараз, ніж коли агресія рф раптом вимагатиме зовсім інших заходів", – заявила Шніцер.

Пропозиція експертки викликала бурхливу реакція серед німців у соціальних мережах. Деякі користувачі вважають, що ця ініціатива "якнайшвидше знизить солідарність з Україною серед широких верств населення і завдасть смертельного удару уряду". Інші набагато менше критично сприйняли пропозицію та наголосила на важливості подальшої підтримки українського народу. 

Як відомо, раніше цього місяця глава німецького уряду Олаф Шольц заявив, що ФРН  і надалі надаватиме Україну допомогу, включно з військовою, навіть якщо частина союзників та партерів "ослабнуть". Прем'єр зауважив, що підтримка з боку німецької сторони має бути довгостроковою, а Німеччина має продемонструвати  рішення, "що ми здатні це зробити".

Нагадаємо, 22 грудня Німеччина передала Україні нову партію зброї, зокрема додаткові зенітні системи Gepard. До нього також увійшли дрони Vector, боєприпаси для танків Leopard, вантажівки, тягачі, машини розмінування та десятки тисяч снарядів калібру 40 мм для гранатометів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, глава комітету ВРУ з питань фінансів Данило Гетманцев спростував чутки про настання апокаліпсису в Україні через нібито закінчення в країні коштів.   

 

Головне