У Франції заявили, що Китай надає військову підтримку росії

У Франції заявили, що Китай надає військову підтримку росії

Китай, ймовірно, надає військову допомогу росії у війні проти України.

Про це заявив радник президента Франції з питань зовнішньої політики Еммануель Бонн, передає CNN.

"Так, є ознаки того, що вони роблять речі, які ми б хотіли, щоб вони не робили. Ну… військове обладнання… наскільки нам відомо, він (Китай, - ред.) постачає значні військові потужності до Росії", - заявив Бонн.

Французькі офіційні особи відзначили, що Бонн мав на увазі як технології подвійного призначення, так і нелетальну допомогу, таку як шоломи та бронежилети.

"Найбільше нам потрібно, щоб Китай утримався. Нам потрібно, щоб вони зрозуміли, що Україна – це конфлікт глобального масштабу і що ми не можемо запропонувати Україні програти з принципових міркувань, а також з міркувань, які дуже оперативні. І те, що поставлено на карту для нас в Україні – це набагато більше", - сказав радник Макрона.

Він наголосив, що Китай не повинен постачати зброю та надавати економічну допомогу росії.

Нагадаємо, 16 липня стало відомо, що Китай та росія проводять масштабні військові навчання в Японському морі.

Головною метою спільних китайсько-турецьких військових навчань є захист безпеки стратегічних водних шляхів.

Також у китайському Міноборони повідомили, що флотилія з п’яти кораблів, зокрема два есмінці та два фрегати з керованими ракетами, а також корабель комплексного постачання з чотирма корабельними вертольотами вирушила з військово-морської бази в місті Циндао східнокитайської провінції Шаньдун до Японського моря. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни обстріляли об’єкт інфраструктури в Запорізькій області, є загиблі.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.