У Франції відреагували на удар рф по Одесі: Це воєнний злочин

У Франції відреагували на удар рф по Одесі: Це воєнний злочин

У Франції відреагували на російський нічний удар по Одесі, який призвів до знищення Спасо-Преображенського собору та поранення десятків людей.

Свою заяву опублікувала міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна на сторінці в Twitter. Вона поділилася фотографією частково зруйнованого Спасо-Преображеноського кафедрального собору з хештегом "воєнні злочини".

"У той час як росія продовжує удари по Одесі і поцілила у собор, не можна припиняти повторювати, що умисні удари по цивільних цілях у міжнародному праві вважаються воєнними злочинами", – написала Колонна.

Нагадаємо, у ніч проти 23 липня Одеса зазнала нового ракетного удару. Постраждали пам’ятки архітектури. Як зазначається, нічну атаку вже оцінили як найруйнівніші для центру міста.

Кілька сильних вибухів в Одесі пригриміли близько першої години ночі під час повітряної тривоги. У поліції заявили, що наразі відомо щонайменше про 22 людей, які отримали поранення, четверо з них – діти. При цьому 14 громадян, троє з яких – діти, госпіталізовані. Підтверджено загибель однієї особи.

Крім того, було знищено Спасо-Преображенський кафедральний собор, повідомила мерія. Там була пожежа після влучання.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше,керівник Офісу президента Андрій Єрмак назвав п’ять кроків, які має здійснити світова спільнота, реагуючи на удар росіян по Спасо-Преображенському собору в Одесі.

Також секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що ракетний терор Одеси – це акт залякування рф з метою нейтралізувати міжнародні зусилля з відновлення функціонування “зернового коридору”. Втім, Україна обізнана про плани росіян і відреагує належним чином.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.