У Франції розширилися заворушення через загибель підлітка від рук поліції

У Франції розширилися заворушення через загибель підлітка від рук поліції

У ніч проти 29 червня у Франції продовжилися заворушення через смерть підлітка, якого застрелила поліція під час дорожньої перевірки. Протести поширилися на нові міста.

Про це повідомило видання BFMTV. Як зазначається, заворушення знову повторилися у багатьох містечках поблизу Парижа. Вони також розширилися на нові міста – Ніцу, Тулузу, Ліон.

У передмісті Парижа Нантер, де і стався інцидент, учасники заворушень кидалися у поліцію коктейлями Молотова та змусили правоохоронців відійти. 

Водночас численні хуліганські підпали зафіксували у містечках департаменту О-де-Сен та в самому Парижі. У департаменті Валь-де-Марн мітингувальники з використанням піротехніки атакували охоронців на вході до в’язниці. Однак всередину вони потрапити не змогли.

Також у департаменті Ессон повідомляють про підпалений автобус без пасажирів. В одному з містечок протестувальники увірвалися в приміщення мерії і підпалили його.

Міністр внутрішніх справ Жераль Дарманен заявив про 150 затриманих. За його словами, від нападів постраждали відділки поліції та школи.

Своєю чергою президент Еммануель Макрон назвав невиправданими погроми, які відбувалися протягом ночі. Він закликав французів до спокою. Крім того, глава держави скликав засідання міжвідомчої кризової команди. 

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, у Парижі у передмісті 28 червня почалися серйозні заворушення у зв’язку із загибеллю 17-річного водія, якого поліція через непорозуміння застрелила під час зупинки для дорожного контролю.

Заворушення спровокував смертельний інцидент, який стався вранці у вівторок, 27 червня. Мотопатруль зупинив для перевірки авто із трьома людьми. Видання France Info проаналізувало відео інциденту і побачило, що поліцейський тримав свою зброю на рівні дверей водія. Хлопець різко натиснув на газ і спробував втекти. У цей момент у нього вистрелили з близької відстані.

Поліцейського, який вистрелив, взяли під варту за підозрою у вбивстві. Міністр внутрішніх справ Жераль Дарманен заявив, що ведеться розслідування для з’ясування всіх обставин. 

Головне