У Франції заговорили про іноземну причетність до диверсії на залізниці

У Франції заговорили про іноземну причетність до диверсії на залізниці

Французький уряд не виключає можливості іноземного втручання у диверсію на залізниці 26 липня. Тоді аварія паралізувала рух поїздів по всій країні.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманен, передає Reuters.

Він зазначив, що не можна виключати іноземної участі у атаці, яка спричинила хаос на високошвидкісній залізничній мережі країни і викликала труднощі з пересуванням у день відкриття Олімпійських ігор.

“Хто несе відповідальність? Чи це відбувалося зсередини, чи це був наказ з-за кордону, про це ще рано говорити… Ми виявили певну кількість елементів, які дають нам підстави вважати, що ми досить швидко дізнаємося, хто несе відповідальність”, – додав він.

Водночас два анонімних джерела в органах безпеки повідомили, що початкові підозри падають на лівих бойовиків або екологічних активістів, але доказів поки що немає.

За попередніми даними, невідомі особи скоїли низку підпалів на залізничних коліях. В.о. прем’єр-міністра Франції Габріель Атталь також підтвердив, що має місце диверсія, наслідки якої є “масштабними і серйозними”.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, збірна України здобула перемогу над командою Марокко в груповому етапі Олімпійських ігор-2024, завершивши матч із рахунком 2:1.

Головне