У Франції у день старту Олімпіади стався масштабний збій на залізниці: влада каже про диверсію

У Франції у день старту Олімпіади стався масштабний збій на залізниці: влада каже про диверсію

У Парижі та інших регіонах Франції у ніч на 26 липня сталася масштабна аварія на залізниці, яка паралізувала рух поїздів по всій країні саме напередодні відкриття Олімпійських ігор. За попередніми даними, невідомі особи скоїли низку підпалів на залізничних коліях. 

Про це повідомляє BFMTV.

За словами представників SNCF, пошкодження зазнали три залізничні магістралі. Це призвело до серйозних затримок та скасування поїздів, порушивши плани подорожей близько 800 тисяч пасажирів.

Французька влада розглядає цю подію як можливу диверсію і розпочала розслідування. Міністр транспорту Патріс Вергріт заявив, що всі ознаки вказують на зловмисні дії. Голова столичного регіону Валері Пекресс назвала інцидент “масовою скоординованою атакою”.

В.о. прем’єр-міністра Франції Габріель Атталь також підтвердив, що має місце диверсія, наслідки якої є “масштабними і серйозними”.

Жителів Франції закликали відмовитися від поїздок на кілька днів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Франція вживає масштабних безпекових заходів під час проведення Олімпійських ігор 2024 року. Рівень захисту настільки високий, що вже зараз доступ до берегів Сени, де відбудеться церемонія відкриття, обмежений.

Головне