У Франції розпочались масові протести через тандем Макрон-Барньє

У Франції розпочались масові протести через тандем Макрон-Барньє

Кілька тисяч людей вийшли на марш у Парижі 21 вересня проти президента Франції Емманюеля Макрона та нового прем’єр-міністра Мішель Барньє. Хоча склад уряду ще не оголошений. 

Про це повідомляє Franceinfo.

Протестні акції організували профспілки, студентські, екологічні організації та ліві політичні сили, зокрема "Нескорена Франція". Мітингувальники звинувачують Макрона у відмові призначити прем'єра від об’єднаної лівої коаліції, яка здобула найбільшу кількість депутатів на виборах у липні.

Мітинги проходять у різних містах, зокрема Бордо, Марсель та Париж. У столиці організатори повідомляли про участь від 20 до 40 тисяч осіб, однак офіційні дані поки не оприлюднені.

ЧИТАТИ ТАКОЖ: У Франції перші українські пілоти завершили підготовку на літаках Alphajet.

Нагадаємо, 5 вересня Президент Франції Емманюель Макрон призначив нового премʼєр-міністра - ним став 73-річний Мішель Барньє. Призначення відбулося після безпрецедентного раунду консультацій, щоб забезпечити стабільну роботу уряду.

Раніше "Ми-Україна" повідомляв, що на початку вересня тисячі французів вийшли на протести через призначення правоцентриста Мішеля Барньє прем’єр-міністром країни.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.