У Франції перші українські пілоти завершили підготовку на літаках Alphajet

У Франції перші українські пілоти завершили підготовку на літаках Alphajet

Перша група українських військових пілотів завершила навчання у Франції на реактивних навчально-тренувальних літаках Alphajet.

Про це повідомив Об'єднаний комітет начальників штабів Франції в Х (колишній Twitter).

Навчання українських льотчиків тривали з березня цього року. В Генштабі армії Франції зауважили, що кількість пілотів, які пройшли підготовку, відповідає потребам українських Збройних сил.

Підготовка є частиною військової допомоги Франції Україні.

Про те, що українські пілоти почали прискорену підготовку на літаках Alphajet у Франції перед тим, як перейти на винищувачі F-16, стало відомо в червні 2024 року. Тоді французьке видання Le Monde опублікувало деталі тренувань, дозволивши журналістам вперше відвідати авіабазу на південному заході Франції, де проходить навчання група молодих українських пілотів.

Повітряно-космічні сили Франції взяли на себе зобов'язання підготувати 26 українських пілотів за два роки. Деякі з них не мали досвіду польотів, інші ж літали на L-39 Albatros.

Після кількох місяців підготовки у Великій Британії, зокрема вивчення англійської мови, українські льотчики у березні розпочали навчання у Франції, що включало як теоретичні, так і практичні заняття.

Цей курс був скорочений до шести місяців замість стандартних вісімнадцяти.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Зеленський заявив, що план перемоги розрахований на швидкі рішення партнерів у жовтні-грудні.

Головне