У Франції новим прем’єр-міністром став Габріель Атталь, - Le Parisien

У Франції новим прем’єр-міністром став Габріель Атталь, - Le Parisien

Міністр освіти Франції Габріель Атталь був призначений прем'єр-міністром у вівторок, 9 січня, на заміну Елізабет Борн, яка подала у відставку.

Про це пише Bloomberg.

34-річний Габріель Атталь тепер є наймолодшим прем'єр-міністром в історії П'ятої республіки. Попередній "рекорд" належав Лорану Фабіусу, нинішньому голові Конституційної ради Франції, який став прем'єр-міністром у 1984 році, будучи на 3 роки старшим – у віці 37 років.

Атталь раніше займав посаду міністра освіти у керівництві Елізабет Борн. 

"Я знаю, що можу розраховувати на вашу енергію і відданість справі реалізації оголошеного мною проєкту переозброєння і регенерації", - написав президент Франції Еммануель Макрон у Х.

8 січня 62-річна голова уряду Елізабет Борн подала у відставку, очолюючи уряд з травня 2022 року. Зазначається, що ці зміни вказують на бажання Макрона розширити свої ініціативи поза попередніми непопулярними реформами у пенсійній та імміграційній сферах і підвищити шанси своєї партії на виборах до Європейського парламенту в червні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, громадяни, які приїхали з континентальної росії на тимчасово окуповані території Запорізької області мають привілеї. До прикладу, зарплати лікарів та вчителів з російським паспортом в рази вищі.

Головне