У двох мечетях в Пакистані пролунали вибухи: щонайменше 56 загиблих, понад 100 поранених

У двох мечетях в Пакистані пролунали вибухи: щонайменше 56 загиблих, понад 100 поранених

У Пакистані, який сьогодня відзначає день народження мусульманського пророка Мухаммеда, прогриміли вибухи у двох мечетях. Попередньо відомо про як мінімум 56 загиблих осіб.

Як пише The Guardian, перший вибух стався поблизу мечеті у місті Мастунг, що у провінції Белуджистан. У поліції розповіли, що це був теракт, який влаштував терорист-смертник. Чоловік підірвав себе поруч з автівкою заступника суперінтенданта поліції.

"Процесія із сотень людей вийшла з мечеті Медини, і коли вона досягла дороги Аль-Фалах, її атакував терорист-смертник", - сказав заступник комісара Мастунга Абдул Раззак Сасолі.

Наразі відомо про 52 загиблих та понад 100 поранених внаслідок теракту осіб.

Невдовзі після першого вибуху пролунали ще декілька - цього разу у провінції Хайбер-Пактунхва. Вибухові пристрої спрацювали поблизу полійцейського відділку та місцевої мечеті, пише Dawn.com

Офіцер поліції району Хангу Нісар Ахмед підтвердив виданню загибель чотирьох осіб та травмування ще 12.

Він розповів, що другий вибух стався під час п'ятничної проповіді. В будівлі обвалився дах, під завалами опинилися "близько 30-40 людей".

Нараі жодне з угруповань не взяло на себе відповідальність за вибух.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у липні у Пакистані стався вибух на політичному мітингу. Внаслідок цього щонайменше 40 людей загинули, ще 200 були поранені. Мітинг проходив у місті Хар у районі Баджаур. Сам вибух стався на зібранні консервативної партії Джаміат Улема Іслам-Фазл. Вона відома своїми зв’язками з жорстким політичним ісламом.

Головне