У ДТЕК назвали причини, чому 31 липня не вимикають світло

У ДТЕК назвали причини, чому 31 липня не вимикають світло

В Україні другий день поспіль не вимикають світло. Енергетики назвали причини. Про це повідомляє ДТЕК.

Відомо, що відключення електроенергії зараз не застосовують через спад спеки, збільшення імпорту з Європи та повернення в роботу двох атомних енергоблоків.

"Чому сьогодні не вимикають світло? Це стало можливим завдяки трьом факторам. Перший фактор: в Україні, нарешті, закінчилася аномальна спека. Це значно понизило навантаження на енергосистему. Другий фактор: повернулися в роботу два атомні енергоблоки, це збільшило кількість електроенергії в системі. Третій фактор: збільшився імпорт електроенергії з Європи", - йдеться в повідомленні.

Також інформацію підветриди в НЕК "Укренерго".

"У вечірні години навантаження на систему все ще високе. Вчора вечірній максимум на 1,2% перевищував аналогічний період понеділка. Прохолодніші ночі впливають на зниження споживання в ранкові години. Сьогодні на 10.00 споживання на 2% нижче, ніж вчора вранці", - розповіли у компанії.

Варто зауважити, що українців закликали перенести користування потужними електроприладами на денні години– з 11:00 до 15:00.

Нагадаємо, що енергетики працюють над тим, щоб усі дев’ять атомних енергоблоків на підконтрольній Україні території працювали протягом осінньо-зимового періоду.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Україна імпортуватиме електроенергію з п'яти країн Європейського Союзу. 

Головне