У ДПСУ розповіли, скільки чоловіків намагалися перетнути кордон з фейковими документами

У ДПСУ розповіли, скільки чоловіків намагалися перетнути кордон з фейковими документами

Співробітники Державної прикордонної служби України вже викрили понад 6 900 осіб, які намагалися перетнути кордон з підробленими документами. Про це розповів речник ДПСУ Андрій Демченко в ефірі національного телемарафону "Єдині новини" на каналі "Ми-Україна".

Також він повідомив, що ще 15,5 тисяч осіб було затримано на зеленій ділянці кордону.

"Якщо говорити про напрямок пунктів пропуску, то на тих шляхах, де легально можна перетинати кордон, прикордонники викрили вже більше 6 900 осіб, які намагалися незаконно перетнути кордон, використовуючи підроблені документи. Є й інші особи, які намагалися у незаконний спосіб перетнути кордон. В тому числі ховаючись в конструкціях транспортних засобів або ж намагаючись переодягатися в жіночий одяг, ховатися в бейбі-боксах. Ще близько 15 500 осіб було затримано на зеленій ділянці кордону або на напрямку зеленої ділянки кордону, тобто поза межами пунктів пропуску", - зазначив Демченко.

Також він додав, що часто чоловіки звертаються до "ділків" за допомогою у незаконному перетині кордону.

"Досить часто порушники користуються послугами "ділків", які їм обіцяють сприяння в незаконному перетині кордону поза межами пунктів пропуску чи в пунктах пропуску. Вони обіцяють підроблені документи, які б давали можливість перетнути кордон. Загалом прикордонники за час дії воєнного стану викрили вже понад 250 таких злочинних груп", - зазначив речник ДПСУ.

Як повідомляли "Ми-Україна", у Держприкордонслужбі роз’яснили ситуацію щодо виїзду за кордон жінок-медиків, які мають стати на військовий облік. Речник ДПС Андрій Демченко запевнив, що цій категорії жінок не будуть обмежувати виїзд з країни.

Головне