У ДПСУ розповіли про "схеми виїзду" — фіктивні шлюби та фіктивна зміна стані

У ДПСУ розповіли про

Як схеми для виїзду українські військовозобов'язані чоловіки все частіше роблять фіктивні шлюби та фіктивна зміна стані.

Про це заявив начальник відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України Ігор Матвійчук на сторінці у Facebook.

Як зазначається, "схема" виїзду за кордон за системою Шлях стала використовуватися більш рідко. Проте водночас спостерігається зростання кількості випадків виявлення фіктивних шлюбів із жінками з інвалідністю та багатодітними матерями, щоб виїхати за кордон.

Матвійчук також розповів ситуацію, коли один із чоловіків підробив медичні документи про зміну статі, аби покинути Україну.

"Такий цікавий випадок був - підробка медичних документів. Чоловік призовного віку стверджував і потім офіційно отримав в органах РАЦС довідку, що змінив стать на жіночу. Був Антон, а став Тоня", - розповів він.

При цьому чоловік не змінював свою стать, а просто підробив медичні документи.

Нагадаємо, протягом доби з України виїжджають близько 6 тис. чоловіків призовного віку. Матвійчук розповів, що найбільше виїжджають водії вантажних перевезень, супроводжуючі осіб з інвалідністю, а також самі особи з інвалідністю, і багатодітні чоловіки, які виховують троє і більше дітей.


Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прикордонники за допомогою дрону виявили трьох чоловіків біля села Гулянка на Одещині, які намагались незаконно перетнути кордон. Негайно виїхавши на місце події, прикордонний наряд успішно затримав втікачів. Вони виявились мешканцями Дніпропетровської, Київської та Миколаївської областей.

Головне