У ДПСУ підтвердили, що з України не випускатимуть чоловіків з посвідкою на постійне проживання в інших країнах

У ДПСУ підтвердили, що з України не випускатимуть чоловіків з посвідкою на постійне проживання в інших країнах

Військовозобов'язані чоловіки з посвідкою на проживання в інших країнах не можуть перетнути кордон задля виїзду з України. Про заявив речник Державної прикордонслужби Андрій Демченко. 

"Раніше ми справді випускали з території України осіб, які мали ППП за межами України. Зараз цю категорію громадян ми тепер не пропускаємо", - повідомив речник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

Він зазначив, що йдеться про позначки українського МЗС та міграційної служби про вибуття на постійне місце проживання за кордоном та про взяття там на постійний консульський облік. Можливість виїзду цієї категорії була обмежена зміною норм законодавства.

У законі "Про військовий обов'язок і військову службу" визначено, що такі громадяни України виключені з переліку осіб, які підлягають зняттю з військового обліку, і натомість відповідною постановою уряду їх зобов'язують стати на військовий облік.

Нагадаємо, в Україні було скасовано виключення "проживання за кордоном", українців з подвійним громадянством не випускатимуть з країни і можуть призвати до лав ЗСУ. Про це повідомляє посольство США в Україні.

Як писали "Ми-Україна" раніше, посвідчення ветерана тепер доступне у застосунку "Дія", його можуть отримати не лише військові, але й постраждалі внаслідок війни та сім'ї загиблих захисників. Про це повідомив віце-прем'єр з цифрової трансформації Михайло Федоров.

Головне