У ДПСУ оцінили ситуацію на прикордонні Сумщини: Певні підрозділи ворога є, але для прориву їх мало

У ДПСУ оцінили ситуацію на прикордонні Сумщини: Певні підрозділи ворога є, але для прориву їх мало

росія тримає на Сумському та Чернігівському напрямках певні підрозділи, однак поки там недостатньо сил для прориву. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко.

"Якщо говорити про Сумщину і поєднати Чернігівську область, кордон з країною-агресором в межах цих областей досить протяжний - тільки по Сумщині це складає понад 560 кілометрів. Але звісно, що ворог, як і раніше, тримає певні свої підрозділи, сили та засоби на цих напрямках. Не можна виключати, що ворог продовжує нарощувати свої сили на цих напрямках. Маємо бути готові до розвитку будь-яких ситуацій. Ми розуміємо, особливо якщо говорити про Сумську область, ворог може щось подібне зробити, як ми бачимо зараз по Харківській області для того, щоб створити такі зони, де ведуться повномаштабні бойові дії для того, щоб розтягнути Сили оборони нашої держави, в тому числі і на цей напрямок. Але, на щастя, те, що ми фіксуємо, навіть попри ті сили, які зараз є у ворога, їх недостатньо для того, щоб досягнути такої стратегічної цілі", - наголосив Демченко.

Водночас він додав, навіть попри те, що у ворога недостатньо сил, росія може їх застосувати по напрямку Сумської області, аби "сіяти далі паніку і розтягувати наші сили і не дозволяти їх перекидати на інші напрямки".

Як повідомляли "Ми-Україна", у Сумській області спостерігається активне використання росіянами диверсійно-розвідувальних груп. Українським захисникам вдається своєчасно їх виявити.

Головне