У Дніпрі затримано військовослужбовця та його спільницю за вимагання $25 тис за уникнення мобілізації

У Дніпрі затримано військовослужбовця та його спільницю за вимагання $25 тис за уникнення мобілізації

У Дніпрі військовослужбовцю та його знайомій повідомлено про підозру за вимагання та одержання неправомірної вигоди у розмірі 25 тисяч доларів США за допомогу в уникненні мобілізації.

Про це повідомляє Офіс Генерального прокурора. 

Слідством встановлено, що діючий військовослужбовець адвокат, запропонував знайомому ”вирішити питання” уникнення мобілізації. Він планував вплинути на службових осіб ТЦК та СП і ВЛК для отримання медичних документів, що підтверджують непридатність до служби. Для цього він залучив свою знайому, і вартість такої послуги склала 25 тисяч доларів США.

Крім того, підозрюваний через свої зв’язки в ТЦК та СП допоміг отримати військовозобов’язаним пусті бланки повісток для уникнення призову на військову службу. За це він отримав неправомірну вигоду у розмірі 45 тисяч гривень.

За процесуального керівництва Дніпровської спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Східного регіону, військовослужбовцю та його спільниці повідомлено про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди за вплив на прийняття рішень особами, уповноваженими на виконання функцій держави. Підозрюваним інкримінується ч. 2 ст. 28 та ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів. Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ ДБР у Полтаві, оперативний супровід – Управління СБУ в Дніпропетровській області. Встановлюється причетність до протиправної діяльності службовців ТЦК та СП.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Харкові підприємця підозрюють у заволодінні бюджетними коштами на суму 1,5 мільйонів гривень, виділеними на ремонт укриття. Слідство встановило, що фактично виконані роботи не відповідали заявленим у документації, а суми були завищені.

Головне