У Дніпрі виявили уламки російського "шахеда": водолази-сапери ДСНС оперативно його нейтралізували

У Дніпрі виявили уламки російського

На Київщині фахівці нейтралізували уламки російського безпілотника, який виявили у Дніпрі. Про це повідомили у Державній службі України з надзвичайних ситуацій.

За даними ДСНС, уламки дрона окупантів помітив житель Обухівського району.

"Поблизу Обухівського району місцевий житель - досвідчений підводний мисливець, перебуваючи на глибині п'яти метрів, раптово зіткнувся з великими залізними уламками. Відчувши потенційну небезпеку, він негайно звернувся до рятувальників.

На місце події оперативно прибули водолази-сапери Мобільного рятувального центру швидкого реагування ДСНС України та розпочали обстеження акваторії річки", - зазначили у ДСНС.

Спеціалісти обстежили 0,09 га водного простору і на відстані 1000 метрів від берега виявили уламки "шахеда". За даними рятувальників, уламки не становили жодної загрози - їх дістали з води за допомогою спецобладнання та доставили на берег для подальшого дослідження. 

Водночас у ДСНС звернулися до українців та закликали у разі виявлення небезпечних предметів під час відпочинку на воді або поблизу річок і озер не намагатися підіймати їх самостійно.

Як повідомляли "Ми-Україна", піротехніки Державної служби України з надзвичайних ситуацій знешкодили 15 артилерійських снарядів 152-мм калібра, які виявили у одній із водойм Донеччини.

Головне