У Дніпрі судитимуть п'ятьох учасників агробізнесової афери

У Дніпрі судитимуть п'ятьох учасників агробізнесової афери

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Дніпропетровській області та слідчі слідчого управління обласної поліції викрили злочинну організацію, яка заволоділа понад 28 млн грн інвестованих коштів громадян. 

Про це повідомляє Національна поліція України.  

Організатором афери виявився 54-річний кримінальний авторитет. Для реалізації шахрайської схеми він залучив до протиправної діяльності чотирьох осіб, які відповідали за пошук потенційних жертв.

Жертвам пропонували інвестувати гроші в агробізнес під 360% річних. Колишній працівник банку надавав групі клієнтську базу, а керівник товариства, в яке нібито інвестували кошти, виступав гарантом вкладень. Решта учасників групи спілкувалися з клієнтами, брали в них гроші та надавали розписки.

Всі отримані “інвестиції” фігуранти передавали лідеру злочинної організації, який розподіляв їх між усіма учасниками афери.

“Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено. За процесуального керівництва Дніпропетровської обласної прокуратури обвинувальний акт стосовно пʼяти учасників злочинної організації скеровано до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровськ для розгляду справи по суті. Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 1 та 2 ст. 255 (створення та участь у злочинній організації), ч. 2 та 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України”, - йдеться у повідомленні. 

Фігурантам загрожує позбавленні волі на строк від 5-12 років з конфіскацією майна. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, слідчі поліції Києва викрили та затримали директорку благодійного фонду, яка привласнила 10,5 мільйонів гривень, зібрані на потреби Збройних сил України.

Головне