У Дніпрі працівник Укрзалізниці стежив за переміщенням військової техніки залізницею: його затримали

У Дніпрі працівник Укрзалізниці стежив за переміщенням військової техніки залізницею: його затримали

Співробітники Служби безпеки України затримали працівника Укрзалізниці, який шпигував за переміщенням військової техніки ЗСУ. Зрадником, що працював на ворога, виявився посадовець однієї із вузлових станцій Укрзалізниці у Дніпрі.

За даними СБУ, зрадник за вказівкою рф збирав інформацію про залізничні маршрути, якими переправляють військову техніку ЗСУ, та дані про кількість і тип озброєння, яке доставляють залізницею нашим військовим.

"Російський агент фіксував місце і час проходження військових ешелонів, а також намагався дізнатися про їх маршрут із зупинками та пунктами призначення. Насамперед, зловмисник намагався отримати максимум інформації щодо переправлення на фронт бойових машин "Бредлі" та танків "Леопард", - йдеться у повідомленні.

Цю інформацію росіяни збиралися використати для підготовки повітряних ударів по залізничних об’єктах на Дніпропетровщині. Однак СБУ своєчасно викрила росагента.

Проведене розслідування встановило, що чоловіка дистанційно завербовала фсб влітку цього року. Його помітили у прокремлівських Telegram-каналах, де він схвалював напад росії на Україну.

У помешканні затриманого провели обшуки та виявили мобільні телефони, які зрадник використовував у розвідувально-підривній діяльності на користь рф.

Чоловікові вже оголосили підозру відповідно до ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану).

Нині він перебуває під вартою. Йому загрожує довічне ув’язнення.

Як повідомляли "Ми-Україна", СБУ затримала у Полтаві росагента, який займався інформаційними диверсіями проти України за вказівкою рф.

Головне