У Дніпрі четверо чоловіків утримували у трудовому рабстві 50 людей

У Дніпрі четверо чоловіків утримували у трудовому рабстві 50 людей

Четверо чоловіків з Дніпра вербували та утримували в трудовому рабстві 50 людей. Про це повідомили у Офісі генерального прокурора. 

Зловмисники обіцяли людям допомогу у так званому реабілітаційному центрі, а натомість відбирали у них документи та телефони і змушували працювати на будівництві та виконувати сільськогосподарські роботи. Людей утримували у будинку з неналежними умовами проживання та постійно погрожували, коли вони хотіли покинути це місце.

"Четверо мешканців м. Дніпра організували протиправну схему вербування громадян для утримання їх в трудовому рабстві - на безоплатних сільськогосподарських та будівельних роботах на території області. Учасники групи вербували на вокзалах внутрішньо переміщених осіб та соціально незахищених громадян, які не мали постійного місця проживання. Шляхом обману запрошували їх до так званого "реабілітаційного центру", який функціонував під прикриттям громадської організації, обіцяли безкоштовне житло, харчування і працевлаштування.

Натомість, людей заселяли до будинку з неналежними умовами для проживання та змушували безоплатно працювати на найтяжчих роботах. Підозрювані відбирали у громадян документи та засоби зв’язку. Якщо завербовані намагалися самостійно залишити місце утримання, учасники групи здійснювали на них психологічний тиск та погрожували застосувати силу", - йдеться у матеріалах слідства.

Співробітники правоохоронних органів під час перевірки цього будинку виявили у ньому 50 осіб, яких незаконно утримували зловмисники. У фігурантів схеми вилучили вилучили чорнові записи, телефони та автомобілі, а самих їх затримали відповідно до ст. 208 КПК України. Зловмисникам оголосили підозри за фактом вербування, переміщення людей з метою трудової експлуатації (ч. 2 ст. 149 КК України) та відправили під варту.

Як повідомляли "Ми-Україна", понад 260 фактів торгівлі людьми виявили в Україні від початку повномасштабного вторгнення рф. Також за вказаний період часу було припинено діяльність шести організованих угруповань торгівців людьми.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.