У “Дії” з’явилися перші сертифікати на придбання нового житла, яке було зруйноване ворогом

У “Дії” з’явилися перші сертифікати на придбання нового житла, яке було зруйноване ворогом

У застосунку "Дія" з’явилася можливість переглянути сертифікати для придбання нового житла замість знищеного російськими загарбниками. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, українці зможуть придбати нове житло, якщо воно було р повністю зруйнували росіянами.

“В межах програми “єВідновлення” відкриваємо перегляд житлових сертифікатів у “Дії”. Завдяки їм українці, чиє житло було повністю зруйноване росією, зможуть придбати нове. Усі, хто подавав заявку через “Дію”, в окремій вкладці розділу “єВідновлення” зможуть побачити свій сертифікат”, - йдеться в повідомленні.

Шмигаль додав, що механізм використання житлових сертифікатів ще доопрацьовується. Повноцінний запуск планують в листопаді 2023 року. 

“Міністерство відновлення та Міністерство цифрової трансформації детально поінформують про те, як сертифікати можна буде використати. Однак уже зараз є можливість обирати для себе краще місце для життя та найбільш оптимальні варіанти нерухомості”, - наголосив прем’єр.

Зазначається, що уряд продовжує виплачувати цільові кошти для ремонтів пошкодженого житла.

Нагадаємо, що застосунок "Дія" отримав спеціальну відзнаку на конкурсі UX Design Awards, повідомили у телеграм-каналі мобільного додатка

Як повідомляв “Ми-Україна” раніше, понад 10 тисяч українських пар подали заяву про державну реєстрацію шлюбу у застосунку “Дія”.

Головне