У "Дії" тепер можна повернути вклади із збанкрутілих банків

У

У «Дії» тепер можна повернути вклади із збанкрутілих банків. Про це пишуть у компанії.

Послуга повернення вкладів дасть змогу українцям подати заяву й отримати відшкодування зі збанкрутілих банків.

Це близько 1,4 мільйона рахунків на суму 3,2 мільйона гривень. Щоб повернути кошти, не потрібно ходити в банки чи стояти в чергах, достатньо зробити кілька кліків у "Дії", – зазначив віцепрем’єр – міністр цифрової трансформації, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

Послуга "Повернення вкладів" у "Дії" дає змогу вкладнику банку, що збанкрутував, отримати відшкодування на наявну або відкрити нову картку «єПідтримка» в одному з банків-агентів Фонду гарантування.

Щоб отримати послугу в "Дії" слід авторизуватися в застосунку, у розділі "Послуги" обрати "Повернення вкладів". Далі треба вказати збанкрутілий банк, у якому був рахунок та вибрати картку "єПідтримка", на яку надійдуть кошти. 

Заяву слід підписати "Дія.Підписом", після цього вона надсилається в банк. Її опрацювання перерахування коштів займе до трьох робочих днів.

Директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів Світлана Рекрут повідомила, що з початку повномасштабного вторгнення РФ установа виплатила майже 8,3 мільярдів гривень гарантованого відшкодування. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, глава Міністерства закордонних справ Естонії Маргус Цахкна підтвердив, що переговори про вступ України в ЄС почнуться вже в грудні.

Головне