У Держспецзв’язку заперечують ймовірну корупційну діяльність колишнього очільника Щиголя

У Держспецзв’язку заперечують ймовірну корупційну діяльність колишнього очільника Щиголя

У Державній службі спеціального зв’язку та захисту інформації України заперечують ймовірну корупційну діяльність колишнього очільника відомства Юрія Щиголя. Відповідну заяву оприлюднила пресслужба Держспецзв'язку.

Як зазначається, відомство надало всю потрібну інформацію правоохоронцям та готове і надалі надавати дані, адже робота Держспецзв'язку ґрунтується "на принципах відкритості та нульової толерантності до корупції".

Водночас Служба з 2020 року проводила всі закупівлі, дотримуючись українського законодавства. При цьому через те, що закупівлі у сфері захисту державних реєстрів є складними є складними, то їх треба перевіряти з підготовкою та розумінням. У Службі наголосили, що будуть співпрацювати та надавати всі необхідні пояснення детективам Національного антикорупційного бюро України.

Крім того, у Держспецзв'язку закликали утримуватися від звинувачень щодо конкретних підозрюваних осіб у топ-керівництві відомства, поки не закінчаться слідчі дії та не буде надана правова оцінка судом. Певні посадовці чи службовці наразі можуть виконувати роль в організації оборони критичної інфраструктури.

Також повідомляється, що виконання обов’язків очільника Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України тимчасово було покладено на Маковського Дмитра Васильовича. Відповідне рішення ухвалив уряд.

Нагадаємо, керівництво Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України отримало підозри у розкраданні держкоштів. Йдеться про суму в 62 млн грн, якою керівні особи заволоділи під час закупівлі програмного забезпечення та устаткування.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, звільнений голова Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України Юрій Щиголь заявив, що доводитиме свою невинуватість слідчим і в суді.

Головне