У Держспецзв'язку попередили про вороже угруповання, яке намагається отримати доступ до комп'ютерів військовослужбовців

У Держспецзв'язку попередили про вороже угруповання, яке намагається отримати доступ до комп'ютерів військовослужбовців

Російське хакерське угруповання Armageddon нарощує активність в ІТ-системах державних органів України. Про це повідомила Державна служба спеціального зв’язку та захисту інформації України.

Угруповання UAC-0184 має на меті викрадення документів та даних месенджерів військових ЗСУ.

Злочинці використовують популярні месенджери та соцмережі для знайомств та спілкування, розповсюджуючи шкідливі програм.

Їхні методи включають:

  • cупровідні повідомлення-приманки: наприклад, про відкриття виконавчого провадження/кримінальної справи; відео бойових дій; запит на знайомство тощо;
  • файли (архіви) з проханням допомогти у їх відкритті/обробці.

Злочинці застосовують програми, в тому числі для викрадення повідомлень і контактних даних месенджера Signal, який є доволі популярним серед військових.

У Держспецзв'язку наголошують, що будь-яка необачна онлайн-активність військовослужбовця (наприклад, публікація фото у військовій формі) полегшує злочинцям визначення пріоритетних цілей для атак.

Нагадаємо, у країн-членів НАТО є достатня кількість систем протиповітряної оборони, які можна надати Україні для захисту від російських атак. Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг.

Як писали "Ми-Україна" раніше, спікери Палати представників США пропонують законопроєкт про допомогу Україні та перехід на систему займів. Про це спікер Палати представників написав у листі до членів нижньої палати Конгресу.

Головне