У Данії вважають, що після перемоги українські біженці мають повернутися додому

У Данії вважають, що після перемоги українські біженці мають повернутися додому

У Данії вважають, що після перемоги українські біженці мають повернутися додому, адже біженство для країни є "тимчасовим явищем".

Про це повідомив міністр імміграції та інтеграції Данії Коре Дюбвад, передає інформаційна агенція Ritzau. Міністр прокоментував дослідження Копенгагенського університету, яке було зроблене у вересні. Згідно з ним близько половини українців хотіли б залишитися в Данії навіть тоді, коли в Україні закінчиться війна з росією.

Він наголосив, що його країна розглядає перебування біженців у своїй країні як тимчасове явище, і це не залежить "від того, звідки люди приїхали". При цьому він додав, що біженці з України "культурно ближчі до нас, ніж люди з Близького Сходу".

Дюбвад згадав, що в Україні не один раз висловлювали бажання повернути додому всіх людей, які вирішили виїхати з країни через повномасштабне вторгнення рф у лютому 2022 року. Міністр сказав, що це необхідно поважати.

У Данії зараз зареєстровано понад 30 тис. українців, які покинули рідну країну через повномасштабну війну, яку розв'язала рф. У країні до березня 2025 року діє "тимчасовий захист". Він гарантує людям, які приїхали, дозвіл на проживання та доступ до ринку праці поза загальними правилами надання статусу біженця.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Данія долучиться до коаліції США із захисту цивільних суден в Червоному морі. Основною метою коаліції є боротьба з атаками на цивільні судна в Червоному морі.

Головне