У чотирьох прикордонних областях запустять систему блокування антиукраїнського мовлення

У чотирьох прикордонних областях запустять систему блокування антиукраїнського мовлення

Кабінет міністрів України витратить 16,1 млн гривень на створення системи спеціального телерадіомовлення, яка блокуватиме антиукраїнське мовлення у прикордонних областях. Про це повідомили у Міністерстві економіки України.

У відомстві зазначили, що напередодні уряд ухвалив розпорядження про виділення коштів на створення цієї системи, яка діятиме у чотирьох областях.

"Уряд розбудовує розгалужену систему спецмережі телерадіомовлення на прикордонних територіях, яка блокуватиме ворожу пропаганду та забезпечуватиме інформаційну безпеку у ефірному просторі України. Для цього в березні Уряд виділив 137,6 млн грн для дев’яти областей. Сьогодні Уряд додатково виділяє 16,1 млн грн з резервного фонду бюджету для ще чотирьох прикордонних областей", - заявив заступник міністра економіки України Віталій Кіндратів.

Також у Мінекономіки зазначили, що у березні поточного року уряд виділив Держспецзв’язку (для Концерну радіомовлення, радіозв’язку та телебачення) з резервного фонду бюджету 124,4 млн гривень для Волинської, Рівненської, Житомирської, Київської, Чернігівської, Сумської, Харківської, Вінницької та Одеської областей. Нині ж Кабмін разі додатково виділив 16,1 млн грн для Донецької, Миколаївської, Херсонської та Запорізької областей.

У Міністерстві економіки пояснили, що кошти на систему візьмуть з резервного фонду державного бюджету. Ще частина грошей, а саме 2,9 млн гривень, було зекономлено на попередніх закупівлях обладнання для проведення спецмережі телерадіомовлення у перших дев’яти областях.

Очікується, що система спеціального телерадіомовлення, яка блокуватиме антиукраїнське мовлення, запрацює до кінця поточного року.

Як повідомляли "Ми-Україна", на території Запорізької області запровадять режим спеціального телерадіомовлення.

Головне