У чотирьох областях посадовці незаконно захопили понад 170 га земель Міноборони

У чотирьох областях посадовці незаконно захопили понад 170 га земель Міноборони

За підсумками аудиту земель оборони Міноборони було встановлено, що понад 200 ділянок площею у більш як 170 га були незаконно захопленими. Як інформує пресслужба відомства, їх вартість, складає не менше 300 млн грн. 

"Сертифіковані інженери-землевпорядники встановили, що посадові особи окремих органів місцевого самоврядування Львівської, Полтавської, Миколаївської та Черкаської областей самовільно зайняли та незаконно вилучили в Міноборони понад 170 гектарів земель, які необхідні для забезпечення обороноздатності країни", - йдеться у повідомленні. 

Інформацію про виявлені факти Міноборони вже передало правоохоронцям та сподівається на притягнення злочинців до відповідальності. 

"Позиція Міністерства принципова: кожен виявлений факт порушення підлягатиме розголосу, а учасники злочинних схем та оборудок з державними землями – понесуть відповідальність, передбачену чинним законодавством", – прокоментувала держсекретар МО Людмила Дараган.  

В оборонному відомстві розповіли також, що за минулий рік йому вдалось скасували держреєстрацію за третіми особами майже 60 ділянок (сукупна площа 2380 га) та повернути собі більш як 30 000 кв. м нерухомості. 

Землями оборони визнаються землі для розміщення і постійної діяльності військових частин, установ, військово-навчальних закладів, підприємств та організацій Збройних Сил України, інших військових формувань, утворених відповідно до законів України.

Нагадаємо, раніше цього місяця держпідприємство "Агенція оборонних закупівель" оголосило першу закупівлю безпілотних авіакомплексів (БпАК) для ЗС України через Prozorro. Йдеться про придбання 20 000 зразків на потреби української армії за майже три млрд грн.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у березні "Державний оператор тилу" (ДОТ) придбав 20 000 тактичних навушників для Збройних сил України - 15 000 моделей PELTOR Comtac 3M і 5000 моделей Sordin Headband.

Головне