У Чорному та Азовському морях вже тиждень відсутні ракетоносії — ВМС ЗСУ

У Чорному та Азовському морях вже тиждень відсутні ракетоносії — ВМС ЗСУ

За даними на ранок 17 липня, вже тиждень - починаючи з 10 числа - російські військові кораблі, здатні нести крилаті ракети "Калібр", не виходили на бойове чергування в акваторії Чорного та Азовського морів. Про це повідомила пресслужба Військово-морських сил ЗСУ.

В Чорному морі кораблі взагалі відсутні, а в Азовському перебуває три бойові кораблі рф, але без ракетоносіїв. У Середземному морі перебуває одне російське судно, яке є носієм "Калібрів" загальним залпом до восьми ракет.

Протягом останньої доби зафіксовано рух п'яти суден в інтересах рф через Керченську протоку в напрямку Азовського моря. Три з цих кораблів прибули зі сторони протоки Босфор.

"рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", — уточнили у відомстві.

Нагадаємо, у водах Південно-Китайського моря стартували спільні морські маневри збройних сил Китаю та росії, які включають бойові стрільби. Це є черговим свідченням посилення військової та економічної співпраці між двома державами, що відбувається на тлі американських санкцій, запроваджених проти обох країн в останні роки. Про це повідомляє видання Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) виділить Україні 200 мільйонів євро для НАК "Нафтогаз України". Кошти підуть для створення стратегічних резервів природного газу та зміцнення енергетичної безпеки країни.

 

 

Головне