У Чорному та Азовському морях чергують два кораблі рф: чи є носії "Калібрів"

У Чорному та Азовському морях чергують два кораблі рф: чи є носії

Російське окупаційне військо утримує на бойовому чергуванні в акваторіях Чорного та Азовського морів два кораблі. Відповідні дані станом на ранок 4 березня наводять ВМС ЗС України.

У Чорноморському басейні службу несе одне з російських суден. Корабель не має на борту високоточного спорядження. 

Така ж ситуація спостерігається і в Азовському морі - ракетоносії відсутні. 

Тим часом у Середземномор'ї чергують одразу три плавзасоби противника, серед них є борти, споряджені крилатими ракетами. Станом на цю годину їх два, сукупний потенційний залп становить 12 "Калібрів". 

Минулої бойової доби, в інтересах країни-агресорки, прохід Керченською протокою здійснили:

  • у напрямку Азовського моря – дев'ять кораблів, жоден з яких не йшов з протоки Босфор;
  • у напрямку Чорного моря - 18 суден, 11 з яких попрямували далі до Босфору.

"рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації (AIS)", - наголосили у ВМС ЗСУ.  

Нагадаємо, раніше в ОК "Південь" перерахували причини, у зв'язки з якими росіяни бояться виводити на чергування в Чорне море ракетоносії. Йдеться зокрема про не надто сприятливі погодні умови, відсутність "очей" - літака А-50, відсутність злагодженості між авіацією та морськими носіями "Калібрів".

Як писав "Ми-Україна" раніше, попри те, що окупанти не виводять в Чорноморську акваторію ракетоносії сказати, що ракетна загроза з моря минула не можна. В середньому росіян в Чорному морі у бойовій готовності перебувають 10 суден-носіїв високоточного озброєння. Всі вони здебільшого знаходяться у східній частині, один - перебуває у Севастополі.  Ці кораблі - надводні та підводні - мають сукупно понад 40 одиниць "Калібрів", вже готових та споряджених.

Головне