У Чорному морі є ймовірність зриву мін

У Чорному морі є ймовірність зриву мін

У Чорному морі є ймовірність зриву мін. Про це повідомив речник Одеської військової адміністрації Сергій Братчук у Telegram.

Він зазначив, що питання безпекової ситуації навколо регіону обговорюють у Мюнхені.

"Ніч без тривог та обстрілів, однак є висока ймовірність зриву морських мін з якорів та прибиття до берега, а також їх дрейфування вздовж узбережжя", - написав Братчук.

Нагадаємо, російські військові кораблі вперше за останні 30 років стали виходити в море із тактичною ядерною зброєю на борту.

“Основна частина ядерного потенціалу розміщена на підводних човнах та надводних кораблях Північного флоту”, – йдеться у доповіді норвезької розвідслужби.

Тактична ядерна зброя може становити особливо серйозну загрозу у сценаріях потенційного протистояння Росії та НАТО.

У жовтні 2022 року було опубліковано супутникові знімки, які свідчили про те, що росія розмістила біля кордону з Норвегією стратегічні бомбардувальники, здатні нести ядерну зброю – літаки Ту-160 та Ту-95.

Водночас російські війська продовжують атакувати українських захисників на Бахмутському напрямку та у районі Кремінної. Проте росія не має достатньо сил для оперативного прориву, - пише британська розвідка.

За останні три дні “вагнерівці” досягли певних успіхів у районі села Красна гора біля Бахмута. Проте на цьому напрямку триває організована оборона.

У секторі Кремінної та Сватового на Луганщині російські війська продовжують спроби наступу, хоча кожна локальна атака є недостатньо масштабною для значного прориву.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Резніков та Остін прибули на зустріч у форматі “Рамштайн”.

Головне