У Чорному морі постійно перебувають у бойовій готовності 10 ракетоносіїв, - ВМС

У Чорному морі постійно перебувають у бойовій готовності 10 ракетоносіїв, - ВМС

Російське окупаційне військо упродовж тривалого часу не б'ють по Україні "Калібрами", проте ракетна загроза з моря не минула. У ВМС ЗСУ розповіли, що в середньому росіян в Чорному морі у бойовій готовності перебувають 10 суден-носії високоточного озброєння.

"Ця цифра може коливатися в залежності від того, хто де перебуває - хтось може заходити на ремонт, хтось може розвантажуватися... Ці всі ракетоносії здебільшого знаходяться у східній частині, один - перебуває у Севастополі, але він використовується як корабель-прикриття від повітряних атак на Севастопольську бухту. Решта носіїв, перебуваючи у Новоросійську, фактично відрізані від Севастополя. Теоретично вони можуть туди заходи і завантажувати ракети, але там не затримуються", - зазначив в ефірі марафону "Єдині новини" речник відомства Дмитро Плетенчук.

Він нагадав, що останній "на на 100% підтверджений факт застосування" окупантам "Калібрів" був зафіксований після того, як українські захисники пустили на дно ворожи ВДК "Цезар Куніков". За його словами, вже давно кораблі противника зайвий раз не підходять до берегів Криму, проводячи переважно зовнішні рейди.

Нагадаємо, Збройні сили України у ніч на 14 лютого затопили російський десантний корабель "Цезар Куніков". Це сталося поблизу окупованої Алупки. Судно було уражене ударними морськими дронами Magura V5. На борту плавзасобу на момент знищення могло перебувати близько 90 моряків та військовий вантаж.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ввечері 23 лютого армія рф втратило ще один свій літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50У.

Головне