У Чорному морі немає російських носіїв ракет "Калібр", - ВМС

У Чорному морі немає російських носіїв ракет

Армія окупантів тримає на бойовому чергуванні в Чорному та Азовському морях два кораблі, втім у Чорному морі немає російських носіїв ракет "Калібр".

Про це повідомляє прес-служба командування ВМС ЗСУ у Facebook 6 лютого.

"Станом на 06.02.2023 в Чорному морі на бойовому чергуванні знаходиться 1 ворожий корабель. В Азовському морі ворог продовжує контролювати морські комунікації, утримуючи на бойовому чергуванні 1 корабель, в Середземному морі – 10 ворожих кораблів, з них 5 носіїв крилатих ракет "Калібр", загальний залп – 72 ракети", - йдеться в повідомленні.

За добу в інтересах рф прохід Керч-Єнікальською протокою здійснили:

  • до Азовського моря – 19 суден, з них чотири судна рухались із протоки Босфор;
  • до Чорного моря – 15 суден, з них чотири судна продовжили рух у напрямку протоки Босфор.

Нагадаємо, втрати рф на війні проти України перевалили позначку у 132 000 військових. За минулу добу, 5 лютого, українські військові ліквідували 870 солдатів.

Крім того, Збройні сили України за вчора відбили атаки російських військ в 14 населених пунктах на Донеччині, у тому числі – поблизу Бахмута.

Водночас противник завдав чотири ракетних удари по цивільній інфраструктурі Харкова і Дружківки на Донеччині та здійснив 56 обстрілів з реактивних систем залпового вогню, зокрема, по цивільних об’єктах Херсона. Є загиблі та поранені.

“Українська авіація протягом минулої доби завдала дев’ять ударів по районах зосередження ворога та удар по позиціях його зенітно-ракетних комплексів. А підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України уразили пункт управління, вісім районів зосередження живої сили противника та склад боєприпасів”, – додали в Генштабі.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, окупанти обстріляли Херсонську область 37 разів, пошкоджені будинки.

Головне