У Чорному морі на російській міні підірвалося цивільне судно

У Чорному морі на російській міні підірвалося цивільне судно

В Чорному морі стався вибух, коли ворожа міна пошкодила цивільний корабель, який мав прапор Панами. Цей балкер направлявся на завантаження зерном до одного з дунайських портів. Інцидент призвів до поранення двох моряків.

Про це повідомляють Сили оборони півдня України у Telegram.

Судно втратило хід і керування, на верхній палубі виникла пожежа. З метою уникнення затоплення капітан вирішив зафіксувати судно на мілині. Катери Морської охорони та пошуково-рятувальної служби негайно надали допомогу екіпажу і доставили медиків на борт.

Під час огляду судна та опитування капітана виявлено двох моряків, які отримали поранення. Першому була надана допомога на місці, а другого пораненого доправили до найближчої лікарні для додаткового обстеження під супровідем медиків; його стан оцінюється як задовільний. Для зняття судна з мілини та його доставки в порт були вислані буксири.

Нагадаємо, в Україні від початку повномасштабної війни, яку розпочала країна-агресор від російських мін загинули 277 українців, серед них 14 дітей. 

Крім того, поранення отримали 608 людей, серед яких 74 дитини.

Відомо, що від початку широкомасштабного російського вторгнення фахівці знищили 464 тисячі вибухонебезпечних предметів. 

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, російська федерація закидає у медійний простір України тези про мобілізацію, які розхитують суспільство.

Головне