У Чорному морі без "Калібрів", у Середземному їх 16, - ВМС ЗСУ

У Чорному морі без

В акваторії Чорного моря відсутні ворожі кораблі-носії крилатих ракет "Калібр", водночас у Середземному морі перебуває один корабель рф, здатний нести до 16 таких ракет.

Про це повідомляє пресслужба Військово-морських сил ЗС України.

У Чорномі морі залишається один корабель, але без носіїв крилатих ракет "Калібр".У Азовському морі кораблі рф відсутні. А в Середземному морі перебуває один ворожий корабель, який є носієм крилатих ракет "Калібр" загальним залпом до 16 ракет. 

За останню добу Керченською протокою пройшли вісім суден рф у Чорне море, з яких одне продовжило рух до Босфору. У зворотному напрямку - до Азовського моря - пройшли вісім ворожих суден, одне з яких прямувало з Босфору.

“рф продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації”, - підкреслили у ВМС ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти запустили по Україні 81 БПЛА та кілька ракет: скільки збила ППО

Нагадаємо, на фронті за минулу добу, 23 вересня, сталося 143 бойових зіткнення, найбільше атак було зафіксовано на Курахівському і Покровському напрямках, де захисники України стримали понад 50 наступів ворога.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, загалом минулого тижня українським бійцям вдалося знищити 8620 осіб особового складу армії країни-агресора та 1278 одиниць військової техніки.

Головне