У Чорнобильській зоні масштабна пожежа: вогонь охопив 2600 га

У Чорнобильській зоні масштабна пожежа: вогонь охопив 2600 га

У Чорнобильській зоні, де тривають пожежі, вогонь охопив понад 2600 гектарів, але радіаційний фон залишається в межах норми.

Про це повідомило Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів на вечір, 7 вересня.

Пожежі поширилися на понад 2600 гектарів, зокрема на 900 га в Корогодському лісництві, 915 га в Денисовецькому, 250 га в Паришівському та 550 га в Луб’янському лісництвах. Остаточна площа, що постраждала від вогню, буде встановлена після повної ліквідації пожеж.

На боротьбу з вогнем залучено 561 спеціаліста та 141 одиницю техніки, зокрема від ДСНС – 431 особу та 106 одиниць техніки.

Пожежі в Луб’янському та Корогодському лісництвах локалізовані, в Корогодському прокладено протипожежні розриви, спостерігається тління окремих осередків.

У Денисовецькому лісництві ситуація ускладнена задимленням і мінною небезпекою, сапери ЗСУ вже ліквідували чотири вибухонебезпечні предмети. У Паришівському лісництві роботи з локалізації проводяться з урахуванням замінованих ділянок.

"У зв’язку з пожежонебезпечною ситуацією у Зоні відчуження посилений контроль за радіаційною ситуацією. Автоматизована система контролю радіаційного стану здійснює безперервний моніторинг на 39 пунктах, передаючи дані до диспетчерського центру щогодини, а в умовах надзвичайної ситуації – кожну хвилину. Ситуація контрольована, загрози об’єктам критичної інфраструктури, таким як ЦСВЯП, КВ “Вектор” та ПЗРВ “Буряковка”, немає", - йдеться у дописі.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, трасу “Воронеж-Луганськ” закрили через детонацію “вибухонебезпечних предметів”.

Головне