У Чилі сподіваються на переговори між Україною і росією: за якої умови

У Чилі сподіваються на переговори між Україною і росією: за якої умови

Президент Чилі Габрієль Борич сподівається, що невдовзі росія та Україна розпочнуть переговори, але за умови збереження територіального суверенітету України.

Про це він сказав під час другого дня Саміту миру.

Також Борич заявив про готовність його країни приєднатися до гуманітарного розмінування України після припинення повномасштабного вторгнення рф.

Він також підкреслив, що Чилі засуджує агресивну війну росії проти України та є прихильником принципів поваги до суверенітету та територіальної цілісності. Борич закликав до дотримання цих принципів, а також прав людини та міжнародного права як основи для сталого миру.

“Ми виступаємо проти використання сили та загрози її використання, і віримо, що дипломатія та міжнародне право є єдиними легітимними інструментами для вирішення диспутів”, - сказав президент.

Раніше на інавгураційній Саміті миру в Швейцарії президент України Володимир Зеленський зустрівся з президентом Чилі Габріелем Боричем. Зеленський подякував Боричу за участь у  саміті та відзначив важливість пітримки україни країнам Латинської америки.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив під час Саміті миру заявив про формування спільного бачення миру, засноване на Статуті ООН та міжнародному праві.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Норвегія надасть Україні 1,1 мільярдів крон (понад 100 мільйонів доларів) для відновлення енергетичної інфраструктури та забезпечення постачання електроенергії до наступної зими.

Головне