У Чернівцях побили чоловіка та доставили у ТЦК: омбудсмен відреагував

У Чернівцях побили чоловіка та доставили у ТЦК: омбудсмен відреагував

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до керівників Нацполіції та ДБР через інцидент у Чернівцях. Там під час затримання місцевого мешканця патрульна поліція застосувала фізичну силу та доставила його до ТЦК.

Про це він написав у Telegram та оприлюднив відео події.

"Кричущий випадок порушення поліцейськими міста Чернівці прав і свобод людини очікує належної правової оцінки. До мене звернувся громадянин щодо неправомірних дій працівників патрульної поліції міста Чернівці. Зі слів заявника, поліцейські незаконно його затримали, побили та доставили до Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. Чоловік поскаржився й на те, що працівники поліції не забезпечили його право на правничу допомогу", - йдеться у дописі.

Лубінець підкреслив, що затримуваний не чинив опору поліцейським, а намагався з’ясувати причину свого затримання.

Омбудсмен також висловив переконання, що такі порушення прав і свобод людини вимагають належної реакції, тому він звернувся до керівництва Національної поліції України та Державного бюро розслідувань.

На його думку особи, які перевищують свої повноваження та порушують права громадян, не повинні займати посади в органах, що зобов'язані захищати права і гідність людини від імені держави.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, за напад на працівника ТЦК в Івано-Франківську чоловік може сісти на п'ять років.

Головне