У Чернігові різко зросла кількість загиблих та постраждалих

У Чернігові різко зросла кількість загиблих та постраждалих

Кількість загиблих внаслідок ракетного удару росії по Чернігову збільшилася до восьми осіб. Станом на 10:40 ранку відомо про 18 постраждалих.

Про це повідомив в.о. міського голови Чернігова Олександр Ломако.

"Станом на 10:40 вже вісім загиблих та 18 постраждалих внаслідок ракетних ударів рф по Чернігову. Пошуково-рятувальна операція триває", - написав він.

Раніше було відомо про чотирьох загиблих.

Внаслідок трьох ударів о 9:03 сталося пряме попадання ракет у восьмиповерхову будівлю соціальної інфраструктури.

"Візуально зруйновані елементи стін шести поверхів від третього до шостого поверху та прибудови до неї", - зазначив виконувач обов'язків мера.

Ломако також підкреслив, що ця будівля розташована не в центральній частині міста, але в густонаселеному мікрорайоні.

Крім того, пошкоджені будівлі, розташовані поруч, постраждали автомобілі у цьому районі, а також соціальна та міська інфраструктура. 

Згодом Ломако розповів, що завершилося засідання штабу з управління наслідками ракетних ударів.

За його словами, відповідальні особи отримали завдання визначити місця для тимчасового проживання людей, які можуть потребувати у житлі. Працівники житлово-експлуатаційних підприємств розпочали обхід квартир, які знаходяться у зоні пошкоджень від ракетних ударів, щоб визначити потребу у будівельних матеріалах.

Крім того, розглядається питання щодо організації гарячого харчування для рятувальників та всіх екстрених служб, які беруть участь у пошуково-рятувальній операції.

Лікарні працюють у підвищеному режимі, щоб забезпечити постраждалим всю необхідну медичну допомогу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в російській федерації спостерігається зниження обсягів весняного призову. Москва розпочала масштабну кампанію по регіонах країни, спрямовану на збільшення кількості людей, готових вступити на службу в армії.

Головне